Deborah Haagse Beemden

Deborah  Haagse Beemden

Lees meer....

Mijn vraagouders beschrijven ‘Rode Laarsjes’ als een rustig en veilig tweede thuis.
En juist de kinderen die daar behoefte aan hebben, vinden bij mij hun plek.

Ik ben Deborah Ladenius, moeder van Fenna (2008) en Roan (2011).
Twee gevoelige kinderen, elk op hun eigen manier. Fenna vindt het erg leuk om mij te helpen met de kleinere gastkinderen wanneer ze zelf niets te doen heeft. Roan vindt het vooral nog leuk om met de grotere peuters te spelen.
Ik vind het vooral belangrijk dat een kind zich hier thuis voelt. De kinderen bepalen zelf waarmee ze spelen, ik laat ze daarin vrij. Gerichte activiteiten zijn hier dan ook geen vast item en als een kind echt niet mee wil doen, dan hoeft dat ook niet.
Wel vind ik het belangrijk om een kind goed te begeleiden in zijn zelfredzaamheid. Ik geef kinderen zoveel mogelijk de gelegenheid om dingen zelf te proberen. Ik geef begeleiding waar nodig of wanneer ze er zelf om vragen en probeer het kind weer net dat stapje verder te brengen. Maar ik wacht wel tot het kind zelf ook de motivatie heeft om iets onder de knie te krijgen. Willen ze het na wat positieve stimulans niet zelf proberen, dan komt dat later wel weer.

Gezonde voeding is in ons gezin belangrijk. Ik houd de maaltijden zoveel mogelijk suikervrij.
Voor de baby’s betekent dit dat ik veel gebruik maak van het Goodies assortiment. Ik geef water of flesvoeding te drinken en ik bied vers fruit of groentes aan.  Uiteraard in overleg met u als ouder.
Voor de oudere kinderen betekent dit dat er zo min mogelijk zoet beleg op de boterham gegeven wordt, het zoete beleg wat wij wel soms gebruiken is biologische jam, kokosbrood en appelstroop.
Snacks bestaan zoveel mogelijk uit: fruit, (snoep)-groentes en maïswafels. Enkel in de namiddag krijgen de oudere kinderen een iets minder gezonde koek zoals een speculaasje, een volkoren kaakje of een zachte wafel. Er wordt tijdens de opvang in principe geen snoep gegeven, alleen bij uitzondering een keertje als er iets te vieren valt.
Daarnaast drinken we in de ochtend naast het fruit altijd water. Bij de lunch kan er naast volle melk ook gekozen worden voor haver- of amandelmelk. In de namiddag drinken de grotere kinderen ranja zonder suiker (Coolbear) of water wanneer zij dat liever willen.

Omdat ik geen strak dagschema hanteer in de vorm van activiteiten, heb ik alle tijd en aandacht voor uw kind. Vooral voor de baby’s is dit prettig. Ik kan zoveel mogelijk hun eigen slaap- en voedingsritme aanhouden en wanneer een baby veel behoefte heeft aan nabijheid is dat dus geen enkel probleem.
Wel hanteer ik een duidelijke vaste structuur in de dagindeling. Dus vaste eetmomenten, altijd gezellig aan tafel of dezelfde rustige voedingsplek op de bank voor de baby’s.
Vaste individuele slaaptijden (ik volg de behoefte van uw kind) en duidelijke regels waarin ik consequent blijf. Ik gebruik geen strafplek, maar ik geef uw kind wel een plekje om ‘af te koelen’ wanneer het een driftbui betreft. Daarna praat ik rustig met uw kind wanneer het zich daar weer voor open stelt.
Als de kinderen hier behoefte aan hebben, mogen ze ook weleens gewoon lekker op de bank hangen met een filmpje op tv.
We beschikken over een grote tuin met een speelhuis, glijbanen en schommels. Verder natuurlijk driewielers en ander buitenspeelgoed om lekker mee aan te modderen.

Zoekt u een veilige haven met een rustige en lieve gastouder die uw kind alle ruimte geeft om zichzelf te zijn? Dan ben ik uw ideale opvangplek.

Wilt u meer van ons weten, kijk dan eens op www.rodelaarsjes.com
Als u interesse heeft in een opvangplek bij ons, dan kunt u op mijn site alle contactgegevens vinden of even contact opnemen met gastouderbureau MiKado.

Meer foto's