Riekje Waterdonken/Teteringen

Riekje Waterdonken/Teteringen

Lees meer....

Hallo (toekomstige) ouders,         

Mijn naam is Riekje en vanaf half augustus 2018 woon ik samen met mijn partner en twee zoons (2004 en 2007) in de kindvriendelijke nieuwbouwwijk Bouverije (Rand Teteringen/Waterdonken).
In mijn vrije tijd ben ik oa MIM moeder (Moeders Informeren Moeders). MIM moeders geven opvoedingsondersteuning, gezondheidsvoorlichting en een steuntje in de rug aan moeders die dat nodig hebben.

In mijn opvang bied ik kinderen de ruimte en vrijheid om te ontdekken en te beleven. Dat doen we samen met leuke gezamenlijke activiteiten zoals knutselen, zingen, dansen, boekjes lezen, verhalen vertellen en koekjes  bakken. Maar ook vrij spel vind ik erg belangrijk, waarbij de kinderen zelf  de ruimte krijgen hun eigen mogelijkheden te ontdekken en te ontwikkelen.

We spelen niet alleen binnen! Wij hebben een fijne tuin waarin lekker gespeeld en ontdekt kan worden. Daarnaast wandelen we regelmatig naar een speeltuintje of een kinderboerderij in de buurt. Ook samen een boodschapje doen is een gezellig uitje.   
Als de kindjes dan moe gespeeld zijn, heb ik boven voldoende bedjes om de kinderen rustig een dutje te laten doen.

Als gastouder vind ik het heel fijn elk kind de persoonlijke aandacht, veiligheid en begeleiding te kunnen geven en zo aan te sluiten bij de individuele behoefte en ontwikkeling van het kind.
Ik vind het prachtig om te zien hoe een kleine baby zich in vier jaar ontwikkelt tot een zelfverzekerde kleuter. Ik vind het heel bijzonder om daar als gastouder een onderdeel van te mogen zijn en een bescheiden bijdrage te mogen leveren.