Kirsten Princenhage

Kirsten Princenhage

Lees meer....

Hallo,

Ik ben Kirsten van Zalinge en samen met mijn vriend Mathijs en onze twee zoontjes Daan (2013) en Bram (2016) woon ik in Breda, in de wijk Princenhage. Ons huis is een gezellige rijtjeswoning met een mooie, kindvriendelijk aangelegde tuin. Princenhage is een gezellige wijk met een eigen dorpskern, met veel groen en speelvoorzieningen voor de kinderen.

De afgelopen 10 jaar heb ik in vast dienstverband gewerkt op een kinderdagverblijf. Daarvoor heb ik jarenlang opgepast op kinderen van 0 tot 12 jaar. Ook mijn studies sluiten mooi aan op het verzorgen of werken met kinderen. Je kunt dus stellen dat werken met kinderen “wel mijn ding is”.
Maar na jarenlang gewerkt te hebben in een vrij strakke organisatie, ben ik van mening dat dit ook anders kan. Zo is het idee ontstaan om Gastouderopvang Kris&Ko te starten. Minder moeten en veel meer mogen. Maar wel binnen veilige en pedagogisch verantwoorde grenzen. Ik kan de kinderen veiligheid en geborgenheid bieden, de twee voorwaarden waarin kinderen zich optimaal kunnen ontplooien.
Er mag bij mij best veel. Ik denk dat kinderen erbij gebaat zijn om vooral zèlf op ontdekking te gaan en te leren hoe dingen werken; wat wel kan en wat niet kan. Ik wil kinderen daar graag in begeleiden. Ik houd daarbij wel altijd in gedachten dat ieder kind zich als een individu ontwikkelt en daar zijn eigen tijd voor neemt en dus ook eigen wensen heeft.

Waarom werken met kinderen zo leuk is? Waarom niet!!! Het is eigenlijk het mooiste beroep dat er is. Ik vind het heerlijk om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen van afhankelijke baby’s tot onafhankelijke kleuters met allemaal een eigen karakter en persoonlijkheid. Het is een prachtig proces en ik wil ze daar graag bij helpen waar nodig.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met MiKado voor een kennismakingsgesprek.
Bezoek ook mijn Facebookpagina voor een impressie en wie weet mag ik binnenkort jullie kindje verwelkomen bij Kris&Ko.

Meer foto's