Marina Breda Centrum

Marina Breda Centrum

Lees meer....

Ik woon in het centrum samen met mijn man in een gezellig, ruim huis.  Onze 4 volwassen kinderen wonen op 1 na niet meer thuis.
Voor de gastkinderen heb ik een ruime speelkamer beneden met voor iedere leeftijd voldoende speelgoed. Ook heb ik een apart slaapkamertje voor de gastkindjes beneden.
Ik ben een gastouder die actief bezig is met de gastkindjes en geniet daar iedere dag van. Maar ik vind het tevens belangrijk dat kinderen ook leren zichzelf te vermaken. Bijvoorbeeld als ik bezig ben met het schrijven in hun opvangboekjes.
Tijdens de opvangdagen houd ik uiteraard zo veel mogelijk het ritme van de kinderen aan (slapen en eten), maar verder laat ik de activiteiten tijdens een opvangdag af hangen van waar de kinderen zelf behoefte aan hebben. We zingen met elkaar, lezen boekjes en knutselen en verven regelmatig. Eén van mijn (en van de kinderen) favoriete bezigheden is heerlijke koekjes bakken en versieren. 
Iedere dag zorg ik ervoor dat de kinderen buiten komen. Het liefst naar speeltuintjes in de buurt of even een terrasje pakken in het centrum. Maar als dat niet tot de mogelijkheden behoort vanwege slaapjes van de kleintjes, dan spelen de kinderen in ieder geval buiten in onze kindvriendelijke tuin.  Dit is niet alleen goed voor de kinderen, maar zeker ook voor mij.
Pedagogisch: ik ben heel duidelijk naar de kinderen (no nonsens), maar tevens warm, met aandacht voor de behoefte van ieder kind.
In de communicatie met ouders, ben ik open en eerlijk en kom ouders graag tegemoet in hun wensen. Een goed contact, met respect voor elkaars wensen, is voor mij heel belangrijk.