Nicolette Haagse Beemden

Nicolette Haagse Beemden

Lees meer.....

Mijn naam is Nicolette van Empel. 
Samen met mijn man Willem Jan en onze 3 kinderen (Bas 2001, Maaike 2003 en Luuk 2006) woon ik in het “oude” deel van de Haagse Beemden.
In het verleden heb ik 14 jaar in het regulier en speciaal basisonderwijs gewerkt.  Na onze verhuizing naar Breda heb ik eind 2007 de overstap naar het gastouderschap gemaakt.  Dit combineer ik met het geven van (baby-)gebarencursussen en het af en toe invallen op basisscholen.
Het is fijn om te zien hoe prettig de kinderen zich voelen in een kleinschalige opvangsituatie.

Vrijheid binnen veilige grenzen, de wereld om je heen op jouw tempo en manier kunnen ontdekken, je gehoord en veilig weten, zijn de belangrijkste pijlers van het leventje in en om ons huis.

Het dagelijks leven geeft vanzelf een regelmatig dagritme, maar ik ben daar niet heel erg strak in. Afhankelijk van het (soms onverwachte) verloop van de activiteiten, de behoefte aan wel of geen slaap, het opeens omslaande weer, kunnen de dagen er soms heel verschillend uitzien.
De kinderen kiezen vooral vaak zelf, en verrassend vaak samen,  waar ze zin hebben om mee te spelen.  Er is veel speelgoed in huis.
Daarnaast lezen, knutselen en zingen we veel samen. De grotere kinderen zijn ook altijd dol op samen spelletjes doen.
En natuurlijk zijn we zoveel mogelijk buiten. Wij wonen op loopafstand van verschillende kleine speeltuintjes en van het grote Moerenveld.  Daarnaast hebben we een fijne tuin met daarachter nog een gezamenlijk grasveld met zandbak waar de kinderen ook heerlijk kunnen spelen, terwijl er soms kleintjes liggen te slapen. 
Kleren die vies mogen worden en een extra set schone kleren in de tas, is wel een belangrijk ding bij ons thuis J

Meer foto's